Main menu

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Joi, 04 Septembrie 2014 16:15 - UniversulArgesean.ro

Centrul de Afaceri Piteşti, proiectul cu cea mai mare valoare din Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia, reprezintă ţinuta business a mediului de afaceri din Argeş. Noul Centru de Afaceri este localizat în inima Piteştiului, reşedinţa administrativă a unui judeţ care este unul dintre cei mai importanţi piloni ai economiei naţionale, iar două repere sunt definitorii pentru Argeş: locul patru în ţară la contribuţia PIB pe cap de locuitor şi aproximativ 10% din exportul ţării. În acest context, Piteştiul merita un Corporate Office care să coaguleze nucleul business ce se va localiza în Argeş. La 100 de km de capitala administrativă şi financiară a României, este un alt punct forte care va atrage jucătorii mediului de afaceri profesionist. Capital, tehnologie, know-how, pregătire profesională sunt factorii principali în bunăstarea economică şi socială locală, integrată în cea europeană şi mondială.


Proiectul, contract din fonduri europene în cadrul POR, având ca obiectiv crearea unei structuri locale de sprijinire a afacerilor, de atragere a investiţiilor, revigorarea şi dezvoltarea economiilor locale, este la final. Centrul de Afaceri este în picioare, în ajunul inaugurării oficiale. Despre cea mai valoroasă investiţie locală, cu cea mai mare valoare a asistenţei financiare nerambursabile din Regiunea Sud - Muntenia, ne-a oferit informaţii domnul Cătălin Badea. Acţionar al SC Fast Finance Finder Piteşti, dezvoltatorul Centrului de Afaceri, Cătălin Badea este cotat ca unul dintre cei mai tineri şi, în acelaşi timp, cei mai serioşi oameni de afaceri din Argeş.

Domnule Cătălin Badea, economia zonei are un profil legat de industria auto, alimentară şi servicii. Care este scopul Centrului de Afaceri în această evidenţă şi în ce fel avea nevoie de el Piteştiul şi Argeşul, bineînţeles?
Investiţia noastră nu se adresează doar mediului de afaceri local, ci şi naţional şi internaţional, scopul fiind acela de a crea oportunităţi şi de a atrage capital nou în Piteşti.

Care sunt avantajele unei firme care alege să-şi dezvolte afacerea din turnul de afaceri al noului Centru?
Sigur, locaţia este şi va fi întotdeauna un element-cheie în dezvoltarea oricărei afaceri imobiliare, dar noi oferim cu mult mai mult. Noi oferim birouri de clasa A, cu toate facilităţile pe care o astfel de clădire le implică: săli de conferinţă şi expoziţie, parcări, cattering, spa şi piscină, restaurante şi aşa mai departe. Pe lângă aceste facilităţi, cei care au ales să ne devină clienţi şi să-şi dezvolte afacerile împreună cu noi au înţeles că acest centru va deveni un pol regional important de business şi va atrage viitoare oportunităţi.

„Spectrul domeniilor de afaceri prezente în centru este extrem de larg şi e foarte bine că este aşa“

Descrieţi-ne structura în care va funcţiona Centrul business...
Spectrul domeniilor de afaceri prezente în centru este extrem de larg şi e foarte bine că este aşa; fără a avea pretenţia de a vă enumera acum lista completă a domeniilor prezente în centrul de afaceri, punctez doar câteva: servicii bancare, consultanţă financiară şi fiscală, servicii juridice şi de avocatură, topometrie, evaluatori, contabilitate, servicii medicale, asigurări, spa, fitness, coafor, call center, IT, alimentaţie publică, media, imobiliare, import-export, reprezentanţe etc.
 

Când va avea loc recepţia oficială? În a doua parte a lunii octombrie. 

„Piteştiul trebuie să devină capitala regiunii pentru a putea atrage noi investiţii şi pentru a-şi proteja şi păstra actualii investitori“

Revenind la scopul general al existenţei Centrului de Afaceri, cum aţi proiecta, din punct de vedere economic, Piteştiul, legat de piaţa naţională şi internaţională, în următorii ani?
Răspunsul la întrebarea dumneavoastră e ceva mai complex şi implică cel puţin două componente. În primul rând, Piteştiul, în calitate de centru de afaceri - şi Argeşul în general - a avut o creştere rapidă şi spectaculoasă, mai ales în ultimii 15 ani. E foarte important şi ţin să punctez că dezvoltarea a fost una sănătoasă, bazată pe competitivitate, tehnologii şi pieţe noi, mai ales export. Acest fapt a avut un rol benefic şi în ceea ce priveşte nivelul de trai, educaţie etc. Aşa cum aţi menţionat mai devreme, motorul acestei dezvoltări este industria auto (automobile + componente) având drept nucleu de început Dacia - Renault. Din câte ştiu, Argeş se plasează undeva în topul primelor cinci judeţe, din punctul de vedere al PIB-ului.
Deci, din punctul meu de vedere, ne aflăm astăzi în situaţia în care trebuie să ne consolidam poziţia de centru industrial şi de afaceri, să dezvoltam tehnologii şi să creăm cât mai multă valoare adăugată, care ne va aduce nouă, tuturor, în final, un standard de viaţă mai ridicat.
Aici însă aş enumera din nou câteva elemente. Primul: Acum este momentul în care Universitatea din Piteşti să devină un pol important al învăţământului tehnic românesc. Doi: Piteştiul trebuie conectat atât feroviar cât şi rutier de Sibiu şi, de acolo, de Europa. Avem nevoie de cale ferată şi avem nevoie de autostradă pentru a ne putea trimite mărfurile către Nord şi către Vest. Al treilea element important este acela că Piteştiul trebuie să devină capitala regiunii pentru a putea atrage noi investiţii şi pentru a-şi proteja şi păstra actualii investitori. Piteştiul a dovedit, prin ceea ce a realizat, că este capabil să participe la dezvoltarea întregii regiuni.

„Dacă politicul nu ne pune piedici, Piteştiul poate înflori în viitor"

V-am vorbit până acum de realizările noastre, ale argeşenilor, şi de viitorul pe care, până la urmă, l-am construit prin noi înşine. Din păcate, nu pot scoate aceste lucruri din contextul politic şi acum o să trec la cea de-a doua componentă a răspunsului meu. Factorul politic, pe care-l pomeneam mai devreme, deocamdată îmi dă impresia că ÎMPIEDICĂ dezvoltarea Piteştiului şi a judeţului Argeş. Nu văd nici perspectiva construirii autostrăzii spre Sibiu şi nici a caii ferate către Vâlcea sau modernizarea tronsonului Piteşti - Bucureşti.
Consecinţele încep deja să apară şi probabil aţi auzit că Dacia renunţă la schimbul trei şi transferă producţia aferentă în Maroc. În ceea ce priveşte transformarea Piteştiului în capitală de regiune, şi aici întâmpinăm obstacole importante generate de interesele de grup şi mentalităţile politicienilor din Guvern. Deci, ca să răspund mai concis la întrebarea dumneavoastră, dacă politicul nu ne pune piedici, Piteştiul poate înflori în viitor.

FacebookG+TwitterRSS